BIO Triphala w proszku – amalaki, bibhitaki i haritaki. Triphala to tradycyjny ajurwedyjski preparat ziołowy stosowany w tradycji indyjskiej od tysięcy lat. Nazwa w sanskrycie (starożytny język indyjski) oznacza „trzy owoce”, ponieważ w swojej formule skrywa owoce 3 roślin, a mianowicie amalaki lub amla czyli indyjski agrest (Phyllanthus emblica), bibhitaki lub bahaeda (Terminalia bellirica) oraz haritaki lub harad (Terminalia chebula). Tradycyjna mieszanka 3 ajurwedyjskich roślin dla wsparcia organizmu! Połączenie tych 3 owoców nie jest przypadkowe, ponieważ w Ajurwedzie wierzy się, że otwierają wszystkie trzy dosze** w ciele – dzięki synergicznemu połączeniu triphala jest odpowiednia dla każdego. Trzy dosze to: vata – związana z ruchem i trawieniem, pitta – związana z ogniem i metabolizmem, kapha – związana z wagą i ruchem substancji w ciele. Ponadto zawiera wszystkie 5 smaków rozpoznawanych przez Ajurwedę (słodki, kwaśny, gorzki, ostry i cierpki), a każdy z nich ma swoje właściwości i inny wpływ na równowagę dosz. **Dosze to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiedniego odpowiednika we współczesnej nauce. Z produkcji ekologicznej - bez laktozy, glutenu GMO, alergenów i dodatków. ...
Najniższa cena w rekordach (16.06.2024) :
49,99 zł
| Najniższa cena dzisiaj :
49,99 zł
Opis produktu
BIO Triphala w proszku – amalaki, bibhitaki i haritaki. Triphala to tradycyjny ajurwedyjski preparat ziołowy stosowany w tradycji indyjskiej od tysięcy lat. Nazwa w sanskrycie (starożytny język indyjski) oznacza „trzy owoce”, ponieważ w swojej formule skrywa owoce 3 roślin, a mianowicie amalaki lub amla czyli indyjski agrest (Phyllanthus emblica), bibhitaki lub bahaeda (Terminalia bellirica) oraz haritaki lub harad (Terminalia chebula). Tradycyjna mieszanka 3 ajurwedyjskich roślin dla wsparcia organizmu! Połączenie tych 3 owoców nie jest przypadkowe, ponieważ w Ajurwedzie wierzy się, że otwierają wszystkie trzy dosze** w ciele – dzięki synergicznemu połączeniu triphala jest odpowiednia dla każdego. Trzy dosze to: vata – związana z ruchem i trawieniem, pitta – związana z ogniem i metabolizmem, kapha – związana z wagą i ruchem substancji w ciele. Ponadto zawiera wszystkie 5 smaków rozpoznawanych przez Ajurwedę (słodki, kwaśny, gorzki, ostry i cierpki), a każdy z nich ma swoje właściwości i inny wpływ na równowagę dosz. **Dosze to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiedniego odpowiednika we współczesnej nauce. Z produkcji ekologicznej - bez laktozy, glutenu GMO, alergenów i dodatków. ...