Opis produktu
SÓL HIMALAJSKA JODOWANA - GRUBA Sól himalajska to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów. Oprócz chlorku sodu zawiera ponad 80 różnych mikroelementów, w tym jod, magnez, cynk, żelazo i wapń. Delikatny smak i atrakcyjny biało-różowy kolor wzbogacą każdą potrawę. Przeznaczona do spożycia. Masa netto: 500 g Składniki: Sól himalajska gruba, substancja wzbogacająca: jodan potasu. Zawartość jodanu potasu 3,9 +/- 1,3 mg / 100 g soli. Kraj pochodzenia: Pakistan Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Chronić od światła. Sposób użycia: Stosować jak sól tradycyjną. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności) Producent: Intenson Europe Sp. z o.o. Całowanie 94 G 05-480 Karczew